發新話題

安裝Windows Vista的硬件要求

安裝Windows Vista的硬件要求

●現代化的處理器(至少800MHz)

●512MB系統記憶體

●具備DirectX 9功能的圖形處理器

若要使用包括Windows Aero等功能,必須選擇硬體規格符合或高於以下所列Premium Ready要求的電腦,其具備﹕

●1GHz的32位元(x86)或64位元(x64)處理器

●1GB系統記憶體

●可執行Windows Aero的圖形處理器

●128MB圖形記憶體

●40GB的硬碟容量,至少15GB可用空間

●DVD-ROM光碟機

●音訊輸出功能

●網際網路連線功能

特定高階版本Windows Vista所提供的功能(例如:收看與錄影即時電視節目),可能需要額外硬體

資料來源﹕微軟網頁

引用:
原帖由 niw 於 2007-1-30 00:33 發表
衣家XP都好够用啊没必要Vista拉
你講野啊~!
Vista個界面靚到爆!~
:afraid::afraid::afraid::afraid:
3D效果更加唔使講!~:ho::ho::ho:

引用:
原帖由 luo520 於 2007-1-31 00:31 發表

你講野啊~!
Vista個界面靚到爆!~
:afraid::afraid::afraid::afraid:
3D效果更加唔使講!~:ho::ho::ho:
聽收音機講話Vista仲有好多漏洞, 好易比亥客入侵....仲衰過xp =口="........

唔知係咪真嘅呢:q?:

嗚呀..............................................................

啦啦路~~

引用:
原帖由 前野 於 2007-1-31 00:39 發表

聽收音機講話Vista仲有好多漏洞, 好易比亥客入侵....仲衰過xp =口="........

嗚呀..............................................................
真就系真!~
但系微软不认罢啦!~
依家都系用XP好D!~
Vista個界面靚3D效果更加唔使講,好靓!~
其它都无乜!~

引用:
原帖由 前野 於 2007-1-31 00:39 發表

其實XP都好多漏洞的,如果怕比亥客入侵,可以等一陣,聽聽其他人的意見先買。

搞到我都想改用vista:pq:

星期6裝黎玩玩先:ho:
三角終一邊痛悲  
太壞有一邊逃避
得有一邊懂時機  
放下愛同情妒忌

心裡想找到轉機
那別有半點迴避
三角將一邊提起
最後由兩面結尾

轉用 Core 2 due 雙核心 再upgrade windows都未遲
忙忙忙~問你忙唔忙

我又要装,嘿嘿`~~都某乜唔同啫,同XP有乜分别?

就系个界面靓啲之嘛。而家应该好多软件都未支持VISTA,都系先用住XP先啦。稳定啲嘛

要求太高了

VISTA对硬件要求太高了,而且对软件的兼容性并不理想

v的确?界面超?...

?年我都系因?XP界面???“瘟酒吧”

Vista正一晒料系统.要系统靓不如用苹果.

引用:
原帖由 kingmusic 於 2007-10-11 08:52 發表
Vista正一晒料系统.要系统靓不如用苹果.
咩叫晒料系統.........
點為之晒料? 好晒料咩? 點晒法? 你想表達咩意思? 唔係好明你想講乜

發新話題