Web4share Webhosting Service

查看完整版本: 自彈自唱區 (所有歌唱既作品,都post哂黎呢到啦!)

D.B. 2006-2-2 19:17

自彈自唱區 (所有歌唱既作品,都post哂黎呢到啦!)

[size=5]  [color=Red]各位朋友仔~呢到歡迎大家post出你既作品~
包括:自彈自唱,音樂伴唱,清唱...總之係唱歌就得架喇~
鍾意既拍埋mv都得[/color]

[color=Purple]為左鼓勵大家post多d自己既作品上黎~
我地都會效法"會員閃星星照相館" ,各位可以開個投票~
就算唔夠分開投票,唔想開投票既都好,版主都會作出加分以示獎[/color]勵

[color=Blue]如果反應良好,會提議叫admin考慮開一個新版係for呢個活動
希望大家多多支持啦[/color]   [/size]

教學如下:
[url]http://www.web4share.com/viewthread.php?tid=92535&extra=page%3D4 [/url]

[[i] 本帖最後由 sdffds20022002 於 2006-4-29 08:23 編輯 [/i]]

hotune 2006-2-6 04:13

小弟作左曲歌...大家請比小小意見丫...

依家好少可上網lu... 因為要溫書... 又要減肥>.<...
為左要升大學為目標... 我好想女朋友鐘意我多d...
但係我地又好似成日嘈...

之前因為d 野我重同佢講話"我地不如算啦..."
勁後悔...
岩岩12點幾個陣又有d野唔信佢...之後又後悔...

<<???>>

望著那街燈照 又就快天光了...
時間又過多一秒  消散, 流逝
今天該怎麼過 真的捨得妳麼?

何以 用心過 付出過
是否付出的 未夠多?
我願意付出更多更多更多
認真愛 沒分錯
愛不須要計較甚麼
只想妳能夠...幸福過

或是妳不須要 或是我太討厭
給妳乘受 太多苦楚...
給妳鎖碎事情 原來已超過負荷
未想過 放開你...
我知不會再有下一次...
如此深愛
如此可以去再付出 那份愛

用心過 付出過
我這刻裡愛妳未夠麼?
我願意為妳付出更多  
認真愛 沒分錯
愛不須要計較甚麼
只想妳能夠...幸福過

[color=Red]果然係高手~唔加分比你真係對唔住自己~:) [/color][color=Blue]by D.B.[/color]

[[i] 本帖最後由 hotune 於 2006-2-8 01:06 編輯 [/i]]

D.B. 2006-4-2 22:38

markII唱的~~佢upload唔到~~唯有我幫吓佢~~仲有請當事人係度回個post~~方便加分~~:lol

[[i] 本帖最後由 D.B. 於 2006-4-2 22:43 編輯 [/i]]

MARKII 2006-4-2 22:58

[quote]原帖由 [i]D.B.[/i] 於 2006-4-2 10:38 PM 發表
markII唱的~~佢upload唔到~~唯有我幫吓佢~~仲有請當事人係度回個post~~方便加分~~:lol [/quote]
[size=4][color=Purple][size=5]唔該哂D.B.哥....:3::3::3:[/size][/color]
頭兩首係<心寒>.....我唱鄭中基嗰part.....
下面有歌詞..........[/size]

[size=4]<<心寒>>

基:他將你怎樣 旁觀者都在唱
   留下你前額那些傷 我樂意聽可怕的真相
 泓:他不算失常 仍不失美麗善良
   說到尾都熱戀一場 我仍給他設想

*基:誰夠你偉大 想坦護情人我了解
 泓:我已夠失敗 但別將他再踩(但亦不想你開解)
 基:世界令我失望 泓:女友令我心寒
 合:然而亦算好漢 泓:學是非感覺無法心安
 基:你我別再希望 合:女友告別全怪我不當
 基:明明他委屈你 泓:仍然給他說對不起
 泓:我也甘心上當(基:你也甘心上當)*

泓:都知你好人 提醒疏遠壞情人
 基:最怕明日扮演醜人 在旁抵毀女人

repeat*

基:為何能任你 泓:落到這困境
 合:如何還能成弟兄
 泓:如何和別人談及苦況 基:學是非感覺又會不安
 合:你我別再希望 女友告別全怪我不當
 基:為自尊心好看 亦情願相信你的謊
 基:你(泓:我)也甘心上當[/size]

[color=Red]一定要加分~希望你可以再唱多d歌post上黎啦~ [/color] [color=Blue]by D.B.[/color]

[[i] 本帖最後由 D.B. 於 2006-4-2 23:02 編輯 [/i]]

MARKII 2006-4-2 23:06

[color=Blue][size=6]多謝D.B.哥!!!:3::3:[/size][/color]
第三首係<<兄妹>>
清唱一段乍....
但音質好小小.....

[[i] 本帖最後由 MARKII 於 2006-4-2 23:07 編輯 [/i]]

D.B. 2006-4-2 23:07

[quote]原帖由 [i]MARKII[/i] 於 2006-4-2 23:06 發表
第三首係<<兄妹>>
清唱一段乍....
但音質好小小..... [/quote]
但點解唔唱哂全首呀~:up:

MARKII 2006-4-2 23:12

[quote]原帖由 [i]D.B.[/i] 於 2006-4-2 11:07 PM 發表

但點解唔唱哂全首呀~:up: [/quote]
唔記得歌詞:qp::ho::lol

sorki520 2006-9-1 14:59

:qp::qp::qp::qp:
請 大 家 多 多 支 持 ... 多 多 見 諒

唔 好 聽... 唔 好 嬲 wo!!!
.
成人對待
曲/編/監製:劉祖德 詞:陳少琪

最近戒掉了芒果新地
最近轉換了七彩手機
看著你目光
多麼鋒利我要你想起

我是你是你的小娃娃
你待我像個好好爸爸
我在等甚麼 你想知嗎?

Ah ya ya ya ya

*為何投下欣賞卡通片的眼光 ooh wooh
為何和你差一些總不可眉頭滲汗 hey ya*

#成人年紀今天但求成年人對待
完全能將小公主心態 放開
成人年紀今天但求成年人對待
開心傷心都應該 我會我會喝采
冷壞腦袋 快熱愛#

最近著睡衣都穿真皮
每日去度高拋開芭比
你令我著急
翻天覆地快要氣喘死

我願你是個忠心衣架
每日掛住我多些好嗎
我未管甚麼女仔之家

ah ya ya ya ya

Repeat * # #

D.B. 2006-9-1 21:00

[quote]原帖由 [i]sorki520[/i] 於 2006-9-1 14:59 發表
:qp::qp::qp::qp:
請 大 家 多 多 支 持 ... 多 多 見 諒

唔 好 聽... 唔 好 嬲 wo!!!
.
成人對待
曲/編/監製:劉祖德 詞:陳少琪

最近戒掉了芒果新地
最近轉換了七彩 ... [/quote]
聲底幾好喎~:3:希望你可以唱多d post上黎啦~

sorki520 2006-9-2 03:18

[quote]原帖由 [i]D.B.[/i] 於 2006-9-1 21:00 發表

聲底幾好喎~:3:希望你可以唱多d post上黎啦~ [/quote]
:pq::pq:  多 謝 你 喔 !!
放 心 la!!! 我 一 定 會

sorki520 2006-9-2 03:18

[quote]原帖由 [i]D.B.[/i] 於 2006-9-1 21:00 發表

聲底幾好喎~:3:希望你可以唱多d post上黎啦~ [/quote]
:pq::pq:  多 謝 你 喔 !!
放 心 la!!! 我 一 定 會

紫豬purjo 2006-9-2 20:45

唱得幾好呀...加油...
多多post歌...^^

sorki520 2006-9-4 12:23

【摩登時代】請 大 家 多 多 支 持

[color=Purple]哈!!!我ex 男朋友 好鍾意呢首歌...
所以錄左黎比佢...!!!:qp:[/color]

[img]http://i80.photobucket.com/albums/j168/sorki520/CraZy%20SorKi/kinki119_.gif[/img]
[color=Orange]【摩登時代】請 大 家 多 多 支 持[/color]

[color=Blue]摩登時代

作曲:翁瑋盈|填詞:郭薾多|
編曲:舒文@zoo music|監製:舒文@zoo music

誰敢講 幾多位觀眾有幸在現場觀摩
這即興對峙默劇劇場誰看過
每個段落 吞聲兼忍氣地懷恨對方 悶了別再拖

無須講 自問表演比差利的戲 靜得多
銷聲匿跡各有各活在城市裡 更快樂
明明就結束 卻未閉幕

恨就恨在太堅持 忍得到都忍不過
到約會場合裡 怨也沒怨一句
冷清得可以 多敷衍了事

[color=Pink]*[/color]投足舉手太多 神經開始痛楚
 當我不夠你善忘 死撐下去 太造作 為了甚麼
 不說話也 會換來 浮躁大動作更多

離開講得太多 情感一早泄光
 默劇到尾聲 不要你認錯 你我分手吧
 這對白 默契 好到不用講
 (快要分手吧 可以這樣 沉默作結束 都不錯)[color=Pink]*[/color]
從天黑 開始彼此冷眼沒話題捱天光
好彩有套默劇經典突然播放
冷看著熒幕發光 像聽候發落

[color=Pink]REPEAT**[/color]

從天黑 開始彼此冷眼沒話題 捱天光
彷彿正有兩套默劇 同時播放 偏偏這套極難看[/color]

D.B. 2006-9-4 23:03

[quote]原帖由 [i]sorki520[/i] 於 2006-9-4 12:23 發表
哈!!!我ex 男朋友 好鍾意呢首歌...
所以錄左黎比佢...!!!:qp:

[img]http://i80.photobucket.com/albums/j168/sorki520/CraZy%20SorKi/kinki119_.gif[/img]
【摩登時代】請 大 家 多 多 支 持

... [/quote]
真係唱得幾好~多謝支持~:red:

sorki520 2006-9-9 06:22

點解無人黎聽既!!!!!!!!!!!!??

D.B. 2006-9-10 17:10

[quote]原帖由 [i]sorki520[/i] 於 2006-9-9 06:22 發表
點解無人黎聽既!!!!!!!!!!!!?? [/quote]
我有聽的~~:w:可能冇咩人知道有呢個post掛~~:T.T:

sorki520 2006-9-11 12:25

>.< 好 慘 wo!!
唱 左 都 無 人 聽
唔 制 !!!!!!! 

sorki520 2006-9-13 08:26

傻淇唱既【生命有價】

[color=Orange]其實由細到大...我都好鍾意兒歌
每次唱兒歌都好開心....好多美麗的回憶
希望你地都會聽得開心[/color]
[color=Purple]好聽ma!!比d意見啦.....[/color]:red::qp::red::qp:

盡快將 憂愁眼睛
憂愁面孔 憂愁內心
拋棄吧
找回你的微笑嘴巴
一同和唱可以嗎
啦……
一同拍掌 全力讚賞
生存是有價

從哇哇一聲睜開眼睛看地球
從懂得緊握媽媽暖的手
到咿咿呀呀一聲兩聲仍唔夠
從爬爬行行然後曉得走

從揹起書包吸取知識不用愁
從你有佢有開始手牽手
到他朝開心傷心痛心
齊嘗透
人活著實在奇妙怎猜透

願你知生命實在亦是有些意外
不用徬徨迷途只須緊記
它有無窮色彩
它有無盡的愛
願憑著自信跨過障礙賽:3::qp:

暴力丸 2006-9-13 11:12

我最鍾意鶩漸s亞花的故事喎

~Jess~ 2006-9-13 11:21

突然... 聽到呢首歌...
心情好左.... :red:

sorki520 2006-9-13 14:18

[quote]原帖由 [i]暴力丸[/i] 於 2006-9-13 11:12 發表
我最鍾意鶩漸s亞花的故事喎 [/quote]
我都好鍾意GA!!
下次我唱AR!!!好嗎

sorki520 2006-9-14 07:03

鵅u阿花的故事」 

[color=Purple]^^又有啦..希望大家鍾意[/color]「阿花的故事」主唱:袁鳳瑛
名字叫阿花 搖著尾巴
牠只喝牛奶 哪日跟我在喝茶
陪我讀書偷懶 從來無責罵
夜晚阿花專愛樑上爬

然後我變得強又高
花貓卻沒有變胖 只有換了毛
元旦母親祝我年年進步
但永沒對阿花講句 長壽不老

從未忘記 那天淋著雨水
當天我獨個上學 只有六七歲
而我終於知道為何流眼淚
在那日 阿花消失世間裡

~Jess~ 2006-9-14 07:14

[quote]原帖由 [i]sorki520[/i] 於 2006-9-14 07:03 發表
^^又有啦..希望大家鍾意「阿花的故事」主唱:袁鳳瑛
名字叫阿花 搖著尾巴
牠只喝牛奶 哪日跟我在喝茶
陪我讀書偷懶 從來無責罵
夜晚阿花專愛樑上爬

然後我變得強又高
花貓卻沒有變胖 只有換了毛
元旦 ... [/quote]

第一首唱得太細聲~
聽到到底邊個係你把聲....

第二首就好d...

sorki520 2006-9-14 07:23

再黎,..兒歌 【仙樂處處飄】

[color=Orange] 兒 歌 ... 好 好 聽 ga!!!!
請 細 心 欣 賞 [/color]
:3:仙樂飄飄處處聞 主題曲 (港):3:
詞:羅大佑 詞:林夕 編:Barry Chung 唱:袁鳳瑛

#宇宙誰在暗暗笑
輕輕送人間仙樂處處飄
女孩仍舊赤腳在跳
忘了青草隨她心情慢慢搖
最老的東西是甚麼
是大家出生已學會唱的歌
永遠青春是甚麼
大地的歌每日每夜唱和
鳥兒何以要在叫
想給這人間仙樂處處飄
雨兒何以降下了
是不想孤獨的風兒靜靜搖#

#

老人何以老了
聽不到人間仙樂處處飄
少年何以變大了
難道聽不見微風依然默默搖
聽不見微風依然默默搖
:qp::qp:

~Jess~ 2006-9-14 07:31

[quote]原帖由 [i]sorki520[/i] 於 2006-9-14 07:23 發表
 兒 歌 ... 好 好 聽 ga!!!!
請 細 心 欣 賞 
:3:仙樂飄飄處處聞 主題曲 (港):3:
詞:羅大佑 詞:林夕 編:Barry Chung 唱:袁鳳瑛

#宇宙誰在暗暗笑
輕輕送人間仙樂處處飄
女孩仍舊赤腳在跳 ... [/quote]

其實我都幾喜歡呢首歌架~ :lol:

小鴨子 2006-9-15 20:37

to: 傻淇
聽哂啦, 不過真係太沙啦...
好難聽得清楚
但d節奏都跟得唔錯...

紫豬purjo 2006-9-21 03:07

我好中2呢幾首兒歌架...
"仙樂飄飄處處聞"最中2...

chinesehero 2006-9-28 00:17

聽得出sorki小姐係有比心機唱的呢
很有節奏,, 所有音都相當準
可惜就是音質差了,, 唱得再好也打了些少折扣
如果可以換過個好d既咪錄音就好了
我都很喜歡那兩首兒歌的
期待你的新作品

sorki520 2006-9-28 00:39

[quote]原帖由 [i]chinesehero[/i] 於 2006-9-28 00:17 發表
聽得出sorki小姐係有比心機唱的呢
很有節奏,, 所有音都相當準
可惜就是音質差了,, 唱得再好也打了些少折扣
如果可以換過個好d既咪錄音就好了
我都很喜歡那兩首兒歌的
期待你的新作品 [/quote]
  thx alot!!!my computer so oooooooold
i am  poor!i hope i can....get a new!!mic and new computer!!!hahahahaha:T.T:

sorki520 2006-10-1 14:52

實情....

[color=Purple] .        .   又  有 :qp:  ,,,啦 ..

今 次 係 【 實 情 :red:】 不 過 音 樂 聲 比 人 聲 大 [/color]

[color=Orange]主唱:廖碧兒
歌名:實情
作詞:鄭櫻綸
作曲:鄭智偉

迷戀往事 想千遍 那管無意義
追蹤百萬次 分析微細意思

尋找千里 卻別離 性理歪曲真諷刺
行近看 明白當初不過 無知

如望著塵埃 穿灰塵望向外 朦朦地尋找所愛
疲累沒離開 心僅存著意外 其實舊情已不再

*沈溺往事 幾千次 悔心無意義
花光氣力試 終枉然欠意思
如光影照 正面時 常理般推測不智
行近了 能讓親手敲破 無知

迷路在人海 玻璃層疊意外 無奈實情透不過
無話別離開 不甘在眼內 期望拾回往 昔愛 [/color]
頁: [1] 2
查看完整版本: 自彈自唱區 (所有歌唱既作品,都post哂黎呢到啦!)
想係Web4賣廣告?